This post is also available in: 波斯語 英語 阿拉伯語 俄語 法語 德語 西班牙語

基什島

關於基什島:

基什島概述:

جزیره کیش یکی از جزیره‌های خلیج فارس و از توابع بخش کیش، شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان و از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است. در گذشته، این جزیره را به نام «قیس» می‌خواندند. شکل جزیره کیش بیضی‌شکل است و در ۱۲ کیلومتری کرانه شیبکوه جای گرفته‌است. جزیره کیش سالانه یک میلیون نفر گردشگر را به خود جذب می‌کند. مسافت بین کیش تا تهران از راه هوایی ۱۰۵۲ کیلومتر، تا بندرعباس ۲۵۰ کیلومتر، تا بندر لنگه ۹۰ کیلومتر و تا جزیره هندورابی ۲۸ کیلومتر است. همچنین نزدیکترین بندر ایران به جزیره کیش، بندر آفتاب می‌باشد که با این جزیره ۱۳ کیلومتر فاصله دارد. به شهروندان جزیره کیش، کیشوند گویند. ارتباط کیش به دو صورت دریایی و هوایی از طریق فرودگاه کیش و بندر کیش انجام می‌شود. پروازهای هوایی، فرودگاه کیش را به بسیاری از شهرهای ایران متصل می‌کنند.

 

基什島金融:

اقتصاد جزیره کیش بر اساس صنعت گردشگری می چرخد.

 

基什島地區:

جزیره کیش جزیره‌ای بیضی شکل با محیط ۴۴ کیلومتر می‌باشد و با طولی در حدود ۱۵٫۴۵ کیلومتر و عرضی حدود ۷٫۵ کیلومتر، مساحتی معادل ۹۰ کیلومترمربع دارد.

 

基什島的人口:

حدود ۲۶ هزار نفر

 

基什島的地理位置:

ارتفاع بلندترین منطقه جزیره کیش حدود ۳۵ متر از سطح دریا می‌باشد. همچنین جزیره کیش فاقد رودخانه دائمی است و تعداد زیادی منابع آب شیرین زیرزمینی دارد.

 

基什島的歷史:

از زمان هخامنشیان و سپس اشکانیان و ساسانیان، جزیره کیش تحت تسلط ایران بوده است و با گسترش اسلام، این جزیره به‌دست خلفای اموی افتاده‌است. این وضع تا سال ۲۴۹ هجری قمری ادامه یافته است. در این سال، یکی از ایرانیان اهل ری علیه خلیفه قیام نمود و تمامی جزایر خلیج فارس و بحرین، از جمله جزیره کیش را به تسخیر خود درآورد. حاکمیت معنوی ایرانیان بر جزیره کیش از نامه‌های نگاشته توسط ایشان به زبان پهلوی کاملاً مشهود است. از دوران حکومت آل‌بویه کیش مجدداً به حکومت ایران بازگشت و بعدها در زمان سلجوقیان و اتابکان فارس و سپس ملوک هرمز و آل‌مظفر و تیموریان، این وضع ادامه یافت. در دوره سلجوقیان، جزیره کیش به بزرگترین مرکز تجاری خلیج فارس تبدیل شد. در همین دوران، قیاصره در جزیره کیش به قدرت رسیدند. ایشان که در ابتدا بسیار فقیر بودند، با دزدی دریایی پایه‌های اقتصادی حکومت خود را مستحکم نمودند. حاکمان قیاصره که بر این جزیره حکمران بودند از نسل شخصی به نام «قیس» هستند این شخص از شهر سیراف؛ که در منطقه «بنی‌خالد النّصوری» قرار دارد؛ آمده بود. آخرین حاکم جزیره کیش یا «قیس»، که از نژاد قیاصره بوده‌اند: مَلِک سلطان‌بن مَلِک قوام‌الدین‌بن مَلِک تاج‌الدین‌بن مَلِک‌شاه‌بن قیس‌بن مَلِک جمشید بود. او به‌دست سیف‌الدین ابونصر علی‌بن کیقباد، حاکم جزیره «هرمود»، به امر اتابک ابوبکر در سال ۶۲۶ هجری قمری (۶۰۸ خورشیدی) به قتل رسید، و با کشته شدن مَلِک‌سلطان، آخرین حاکم جزیره کیش، حکومت سُلاله قیاصره بر کیش برای همیشه پایان یافت. از سال ۹۱۲ تا ۱۰۳۱ هجری قمری جزیره کیش نیز همچون جزیره هرمز به دست پرتغالیها افتاد و سرانجام در این سال، امام قلی خان، سپهسالار شاه عباس موفق به فتح خلیج فارس و بحرین و همه جزایر آن شد؛ و از آن پس جزیره کیش مجدداً به عنوان یکی از جزایر ایرانی خلیج فارس شناخته شد. تا سالهای آغازین حکومت محمدرضا پهلوی، کیش مرکز صید ماهی و مرکز تجارت مروارید خلیج فارس بوده‌است. با ورود مروارید ژاپن به بازار ایران، به تدریج از اهمیت مروارید جزیره کیش کاسته شد و جزیره کیش نیز در آن دوره اهمیت خود را از دست داد. در سال ۱۳۴۹ خورشیدی هیئتی از مشاوران ایرانی و آمریکایی، جزیره کیش را مورد بازدید قراردادند و با توجه به ویژگی‌های طبیعتی، سواحل زیبای مرجانی و آبهای زلال اطراف آن، جزیره کیش به عنوان مرکز توریستی بین‌المللی انتخاب شد. محمدرضا شاه با استفاده از بودجه دولت اقدام به توسعه جزیره کیش کرد. به دستور محمدرضا شاه، زیرساخت‌هایی از جمله هتل، نمایشگاه بین‌المللی، فرودگاه، کازینو و اقامتگاهی برای استفاده شاه و خانواده‌اش در جزیره کیش ساخته شد. به گفته اسدالله عَلَم، تا پیش از انقلاب اسلامی ایران، جزیره کیش با هوای مطبوعش در زمستان‌ها، به عنوان محل اقامت و تفریح خانواده سلطنتی مورد استفاده قرار می‌گرفت. جزیره کیش در سال ۱۳۶۱ خورشیدی به عنوان نخستین منطقه آزاد اقتصادی ایران برگزیده شد. امروزه اقتصاد کیش بر پایه گردشگری و تجارت استوار است.

 

基什島文化:

در جزیره کیش لباس محلی مردان دشداشه همراه با عرقچین است و مهمترین اعیاد مردم کیش، عید قربان و عید غدیر است. ساز اصلی محلی نوعی طبل است. شغل سنتی بومیان، ماهیگیری، دامداری، دریانوردی و بازرگانی است. مردم جزیره کیش در گذشته به صید مروارید نیز می‌پرداخته‌اند. غذاهای محلی جزیره کیش شامل انواع «قلیه»، «مضروبه»، «هریسه» و «مچبوس» است که اغلب با ماهی تهیه می‌شوند. بومیان جزیره کیش از نژادهای دراویدی، نوردیک، سامی و سیاه‌پوست هستند و به زبانهای فارسی و عربی تکلم می‌کنند.

 

基什島氣候:

آب و هوای جزیره کیش؛ گرم و مرطوب است و میانگین دمای سالانه جزیره حدود ۲۶ درجه سانتیگراد می‌باشد. آب و هوای جزیره کیش تحت تأثیر توده‌های مختلف هوای شمال غربی و جنوبی قرار دارد و به شکل کلی خشک و کم باران است. بارندگی بیشتر به صورت رگبار و درماه‌های زمستان اتفاق می‌افتد.

基什島

基什島景點:

體育旅遊

體育旅遊

博物館旅遊

博物館旅遊

巴侯歷史村

基什島省的迷人村莊